شهری که نیم وجودش اروپا و نیم دیگرش آسیاست، شهر گنبد ایاصوفیه، شاهکار بیزانس و گنجینه ارزشمند معماری جهان، شهر کباب‌های خوش‌مزه ترکی و چایی‌های ذغالی زیر باران و نسیم، شهری که یکی از بهترین مکان‌ها برای یک مسافرت است و یک تجربه ناب؛ تجربه نابی که یک بار دیدن آن، شوق سفرهای بعدی را در شما تشدید می‌کند

براوردی از هزینه‌ سفر به استانبول

من در این راهنمای سفر به استانبول تنها یک کلیت برای شما مشخص می‌کنم. برای اینکه بتوانید بهتر برای سفر به استانبول برنامه‌ریزی کنید، پیش از هر چیز باید این را مشخص کنید که به‌دنبال یک سفر کم هزینه و ارزانید یا سفر لوکس و گران. من در دو بخش این هزینه‌ها را برای شما مشخص می‌کنم.


هزینه سفر ارزان به استانبول

برای سفر ارزان به استانبول سه بخش اصلی وجود دارد که باید مد نظر داشته باشید. اما به‌صورت‌کلی می‌توانم به شما بگویم که آذر، دی و بهمن ارزانتزین فصل‌ها برای سفر به استانبول است، چراکه در این فصل هتل‌ها بسیار ارزانتر از سایر فصل‌هاست.


چند توصیه برای کاهش هزینه‌های ترکیه

علاوه بر موارد بالا چند نکته دیگر هم هست که هزینه‌های شما را در سفر به استانبول کاهش می‌دهد. از جمله:

خرید سیم کارت در ترکیه (که در هزینه‌های اینترنت و تماس شما به‌شدت صرفه‌جویی می‌کند)

استفاده از استانبول کارت (برای کاهش هزینه‌های رفت‌وآمد در استانبول)

سفر زمینی به استانبول (که روزبه‌روز بیشتر باب می‌شود و در هزینه‌های بلیط شما بسیار صرفه‌جویی می‌کند)

هزینه سفر لوکس به استانبول

اگر برای سفر به استانبول بودجه زیاد و کافی در نظر گرفته‌اید، باز هم راه‌هایی دارید که هزینه سفر به استانبول را کاهش دهید و پول خود را خرج خرید و گشت‌وگذار بکنید. اگر به تور استانبول هم علاقه‌مندید، سری به تور استانبول در سایت علی بابا بزنید و انواع قیمت تور استانبول را ببینید.


مانند بخش قبل این قسمت هم شامل سه بخش است.


هتل های استانبول

برای من، انتخاب هتل یکی از سخت‌ترین بخش‌های سفر است. از این سایت به آن سایت می‌چرخم، توضیحات هتل را می‌خوانم، نظرات کاربران را می‌خوانم. یک نفر عاشق هتل، خدمات و سرویس‌دهی است و آن یکی مزخرف‌ترین تجربه زندگی‌اش را در همین هتل گذرانده است. کدامشان راست می‌گویند؟ تکلیف من بخت‌برگشته چیست که می‌خواهم یک سفر ساده بروم؟

درباره رزرو هتل استانبول و به‌طورکلی چند نکته وجود دارد. برای اینکه شما هم مانند من در میان انواع انتخاب‌های مختلف سردرگم نشوید، این نکات را یک‌به‌یک برایتان بررسی خواهم کرد.

دسترسی هتل به مناطق مختلف شهر: از این بابت در استانبول اصلا نگران نباشید، چراکه حمل‌ونقل عمومی استانبول به‌راحتی امکان تردد در همه نقاط شهر برای شما فراهم کرده است. بنابراین شما به‌راحتی می‌توانید به هرجایی که می‌خواهید دسترسی داشته باشید و از این بابت هیچ نگرانی نداشته باشید. و اما اگر …

به‌دنبال هیجان، شب‌نشینی و کافه گردی در استانبول هستید، هتل‌های نزدیک میدان تکسیم و خیابان استقلال ترکیه بهترین گزینه برای شماست. و البته که اقامت هتل‌های نزدیک استقلال و تکسیم گرانتر از سایر مناطق استانبول است. اما واقعا لذت‌بخش است.

آب و هوای استانبول

آب و هوای ترکیه در فصول مختلف سال تقریبا مشابه استان‌های شمال غربی ایران است. عرض جغرافیایی ترکیه نسبت به ایران بالاتر است به همین دلیل میانگین دمای هوا در این کشور پایین‌تر و هوا خنک‌تر است.

موقعیت ترکیه و قرارگیری در کنار دریای مدیترانه، دریای سیاه و دریای مرمره، شهرهای ساحلی این کشور مثل استانبول، آنتالیا، ازمیر، آنالیا، مارماریس بر روی شرایط آب و هوای این کشور تاثیر گذاشته به همین دلیل استانبول تابستان‌های شرجی و گرم دارد.

با بررسی کلی موقعیت جغرافیایی ترکیه می‌توان توصیف کرد ترکیه کشوری نسبت خنک‌تر و سردتر از ایران است و شهرهای ساحلی آن آب و‌ هوایی مشابه استان‌های شمال غربی ایران را دارد.

بهترین زمان سفر به استانبول

بهترین زمان سفر به ترکیه از فروردین تا خرداد و از شهریور تا اوایل آذرماه است. در این زمان ازدحام در جاذبه‌های شهر قابل کنترل است، نرخ اتاق‌ها متوسط است و دمای روز معمولاً مطلوب است. از اواسط خرداد تا شهریور شاهد افزایش دما هستیم و قیمت اقامتگاه‌ها متناسب با تقاضای گردشگران افزایش می‌یابد. در همین حال، اوایل آذر تا بهمن، ارزان‌ترین ماه‌ها برای بازدید هستند، اما شرایط آب و هوایی بارانی، برفی و سرد است و این یعنی در طول اقامت خود باید لباس‌های گرم بپوشید و چتر به همراه خود داشته باشید.

سفر هوایی به استانبول

اگر وقت آزاد زیادی برای سفر کردن ندارید یا فرد کم‌حوصله‌ای هستید، بهترین پیشنهاد برای شما سفر با هواپیما است. شما می‌توانید مسیر تهران تا استانبول را با هواپیما در حدود سه ساعت طی کنید. اگر ساکن سایر شهرهای ایران هستید و می‌خواهید هزینه بلیط هواپیما برای‌تان کمتر شود، می‌توانید ابتدا خود را به تهران یا تبریز رسانده و از آنجا برای استانبول بلیط هواپیما بگیرید. زیرا هزینه پرواز تبریز تا ترکیه، کمتر از سایر شهرهای ایران است. با خرید بلیط هواپیما پته به راحتی از هر شهری که هستید، بلیط خود را آنلاین خریداری کنید.

سفر زمینی به استانبول

سفر زمینی به استانبول نسبت به هوایی بسیار کمتر است و به وسیله ماشین شخصی، اتوبوس و قطار انجام می‌شود. استفاده از خودرو شخصی یکی از روش‌های معمول برای سفر به استانبول و ترکیه است و به مدارکی همچون کاپوتاژ خودرو، گواهی‌نامه بین‌المللی وغیره نیاز دارد.

سفر به استانبول با تور

اگر بار اول است که می‌خواهید به استانبول سفر کنید و برنامه انعطاف‌پذیری برای سفرهای طولانی و چندین روزه ندارید، احتمالا بهتر است که از تور برای سفر کردن استفاده کنید. شما در تورهای مسافرتی می‌توانید بسته به زمان آزاد و سقف قیمتی که در نظر دارید، گزینه‌های مختلفی را جستجو کرده و درنهایت انتخاب مناسب خود را پیدا کنید.

علاوه بر این تورهای گردشگری معمولا اطلاعات خوبی از مناطق توریستی و شرایط حمل و نقل دارند و می‌توانند سفر دلپذیر و مفیدی را برای شما فراهم کنند.

سفر به استانبول با خودرو شخصی

سفر به استانبول با خودرو شخصی می‌تواند سفری دلچسب اما طولانی باشد. فاصله رانندگی با ماشین شخصی از تهران تا استانبول ۲۴۷۵ کیلومتر و زمان سفر با ماشین حدود ۲۸ ساعت و ۱۵ دقیقه است.

سفر با خودرو شخصی این مزیت را دارد که به شما امکان می‌دهد تا در هر زمان به هر مکانی از شهر که خواستید بروید. اما باید یادتان باشد که برای چنین برنامه‌ای علاوه بر اختصاص دادن روزهای زیادی به سفر باید با معایبی همچون هزینه سوخت بالا و خستگی رانندگی کنار بیایید.

غذا های ترکی در استانبول

یکی از معروف‌ترین غذاهای ترکیه‌ دونر کباب است که طعم لذیذ آن با ذائقه ایرانی‌ها نیز بسیار سازگار است. البته ترکیه کباب‌های متنوعی دارد که اسکندر کباب، آدانا کباب و ارفا کباب از معروف‌ترین آن‌ها هستند.

دلمه، کوفته چی، بورک، کومپیر، مانتی، تانتونی، لهمجون یا پیتزای ترک، بالیک اکمک، پیده و سیلیک نیز از غذاها و خوردنی‌های محبوب ترکیه‌ای هستند. صبحانه ترکی نیز وعده‌ای مفصل است که حتما باید آن را در نواحی ساحلی بسفر امتحان کنید. باقلوای ترکیه‌ای و کونفه یا کنافه نیز از دسرهای خوشمزه‌ ترکیه هستند.

سیمیت نماد ساکنان استانبول در ساعات اولیه صبح است. بالیک اکمک در محلاتی مانند کاراکوی و امینونو در دکه‌های غذای خیابانی فروخته می‌شود. از دیگر غذاهای خیابانی استانبول می‌توان به دوروم، تانتونی، بورک، کستانه کباب و صدف شکم پر اشاره کرد.

حمل و نقل عمومی در استانبول

برای گردش در استانبول توصیه می کنیم از حمل و نقل عمومی استفاده کنید که هزینه مناسبی دارد. مترو، اتوبوس بی آر تی، اتوبوس، تراموا، قایق و کشتی و تاکسی از آن جمله هستند. برای پرداخت کرایه حمل و نقل عمومی، باید استانبول کارت (بلیت الکترونیک شهری) داشته باشید که هزینه خرید آن ۱۰ لیر است.

مترو: متروی استانبول با ۵ خط مختلف یکی از بهترین گزینه‌ها برای جا به جایی در شهر است. خطوط مترو از ساعت ۶ صبح تا ۲۴ فعالیت دارند. هزینه هر سفر با استانبول کارت ۲٫۶ لیر است. اگر هم بخواهید بلیت‌های یک تا ده سفره مترو را تهیه کنید، باید چیزی در حدود ۵ تا ۳۲ لیر بپردازید.

اتوبوس: انواعی از اتوبوس‌های معمولی و اتوبوس‌های بی آر تی در استانبول وجود دارد که جا به جایی شما در این شهر را راحت می‌کنند. کرایه اتوبوس‌های عادی ۱٫۶ لیر است در حالی که کرایه اتوبوس‌های بی آر تی بر حسب تعداد ایستگاه‌های طی شده محاسبه می شود. در مجموع فراموش نکنید برای اتوبوس سواری در استانبول، حتما باید استانبول کارت داشته باشید.

تراموا: حتما تا به حال تراموای قرمز رنگ و مشهور استانبول را دیده‌اید که از میان خیابان استقلال عبور می‌کند. با این تراموا می توانید میان جاذبه‌های معروف بخش اروپایی جا به جا شوید و کافیست تنها با استانبول کارت ۲٫۶ لیر پرداخت کنید.

اتوبوس دریایی: برای گردش در طول آبراه بسفر و یا دسترسی به جزایر پرنس، می‌توانید سوار اتوبوس دریایی یا همان قایق ها و کشتی‌های عمومی استانبول شوید. هزینه سواری این وسایل حمل و نقل آبی را هم می توان با استانبول کارت و یا به صورت نقدی پرداخت کرد. در مسیرهای داخل استانبول، کرایه با استانبول کارت ۲٫۶ لیر و نقدی ۵ لیر است. هزینه دسترسی به جزایر پرنس حدود ۵ تا ۷ لیر می‌شود.

تاکسی عمومی: تاکسی‌های زرد رنگ استانبول را تقریبا در هر خیابانی خواهید دید. کرایه این ماشین‌ها بر حسب تاکسی‌متر محاسبه می‌شود. ورودی تاکسی‌ها برابر با ۵ لیر است و به ازای هر ۱ کیلومتر ۳٫۱ لیر به کرایه شما اضافه می‌شود.

دولموش: دولموش‌ها همان ون‌های عمومی خودمان هستند که در استانبول با رنگ زرد می‌توانید آن‌ها را شناسایی‌ کنید. کرایه دولموش‌ها قدری از اتوبوس ها بیشتر است اما مسیرهای متنوع تری از سیستم اتوبوسی دارند. کرایه هر مسیر بر روی تابلوهای ابتدای خط درج شده است.

تاکسی های آنلاین: اگر به استفاده از تاکسی‌های آنلاین علاقه دارید، حتما یکی از سه اپلیکیشن موبایلی، بی تاکسی، اوبر و یا کریم را دانلود و نصب کنید. باید بدانید بی تاکسی محبوب ترین تاکسی آنلاین در استانبول است و کرایه آن را می‌توانید به هر دو صورت نقد یا آنلاین پرداخت کنید.

سیمکارت های استانبول-ترکیه

کشور ترکیه اپراتورهای تلفن همراه متعددی دارد که عبارت اند از ترکسل (turkcell)، وودافون (vodafon) و اوا (avea) که البته ترکسل معروف‌ترین اپراتور خدمات دهنده است. سیمکارت‌ها و بسته‌های مکالمه و اینترنت را می‌توانید در فرودگاه، مراکز خرید و شعب نمایندگی اپراتورها در سطح شهر استانبول تهیه کنید. بد نیست بدانید طیف هزینه خرید سیمکارت‌های توریستی این سه اپراتور بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیر است.

جشنواره و فستیوال ها

هر سال در استانبول جشنواره‌ها و فستیوال‌های مختلفی برگزار می‌شود که شرکت در آن ها می‌تواند بخشی از خاطرات خوش سفر شما را بسازد! از مهم‌ترین جشنواره‌های این شهر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

جشنواره بین المللی فیلم استانبول، جشنواره لاله استانبول، فستیوال چیل اوت استانبول، جشنواره موسیقی جاز، مسابقات شنا در بسفر، دوسالانه بین المللی و هنری استانبول، جشنواره قهوه، فستیوال جاز و ...