چین کشوری با فرهنگی غنی است و کمتر کشوری در دنیا یافت میشود که دارای چنین فرهنگی باشد. چین کشور تضادهاست. پکن، شانگهای و هنگکنگ شهرهای پیشرفته چین هستند. با این حال در غرب کشور بخشهایی روستایی و در حال توسعه دیده میشود. چین کشوری است که بین توسعه یافتن و در حال توسعه بودن مانده است. تغییرات فراوان چین باعث شده گردشگران زیادی به این کشور سفر کنند. برای شما نیز وقت آن رسیده که به این کشور جالب و شگفتانگیز سفر کنید و با فرهنگ چین آشنا شوید. با سفر به این کشور هر روز با کشوری جدید روبهرو خواهید شد. اگرچه در شهرهای بزرگ جمعیت زیاد است، اما حومه شهرها و همچنین غذاهای آن بسیار فوقالعاده هستند.
اقامت در چین
هزینه یک اتاق خوابگاهی از ۴۰ یوان (۶ دلار) شروع میشود، اما در شهری مثل پکن به ۸۰ یوان (۱۲ دلار) برای هر شب اقامت نیز میرسد. برای اتاق خصوصی با حمام مشترک (بسته به شهر) ۱۲۵ یوان (۱۹ دلار) و برای اتاق با حمام خصوصی ۱۸۵ یوان (۲۸/۵ دلار) برای هر شب باید پرداخت کنید. هزینه گزینههای ارزان قیمت در میان هتل های چین با وسایل ساده اما کارآمد از شبی ۱۳۵ یوان (۲۰ دلار) شروع میشود. البته هزینه این هتلها در هنگ کنگ بیشتر است و برای یک شب اقامت در اتاقی یک تخته باید ۱۴۵ یوان (۲۲ دلار) پرداخت کنید.
غذا در چین
غذا در چین ارزان است. معمولا با پرداخت ۱ تا ۲ دلار میتوانید از دستفروشان غذا تهیه کنید. با این قیمت میتوانید نودل، برنج، گوشت خوک یا سوپ تهیه کنید. هزینه غذایی کامل در رستوران ۲ تا ۸ دلار است. بهعلاوه هزینهای که باید برای یک کاسه برنج و همچنین ظروف تمیز پرداخت کنید (بله! تمیزی ظروف هزینهای جداگانه دارد) معمولا ۵۰ سنت است. در صورت استفاده از غذاهای محلی، قطعا پول کمتری پرداخت خواهید کرد. با پرداخت کمتر از ۱۰ دلار در روز میتوانید غذاهای محلی با کیفیتی تهیه کنید. در غرب و جنوبغرب چین این هزینهها کمتر شده و با پرداخت کمتر از ۴ دلار در روز (نصف هزینه غذا در شهرهای بزرگ) میتوانید غذا تهیه کنید.
برای غذاهای غربی پول بیشتری باید پرداخت کنید و البته اگر در شهری کاملا سنتی مانند هنگ کنگ باشید، این غذاها اصلا با غذاهای اصلی غربی قابل مقایسه نیستند و کیفیت آنها را ندارند. هزینه ساندویچهای غربی ۶ دلار است و یک فنجان قهوه نیز تقریبا همین مقدار میشود.
از آنجایی که غذا بسیار ارزان است، نیازی به پخت غذا نیست و بهتر است از غذاهای خیابانی یا رستوران های چین استفاده کنید. بهعلاوه اکثر هتلها خدمات آشپزخانهای ارائه نمیدهند. حتی اگر مواد اولیه غذا را تهیه کرده باشد، موفق به پخت آن نمیشوید.
حمل و نقل در چین
چین کشور بزرگی است، با این حال سفر از گوشهای به گوشه دیگر در این کشور ارزان و آسان است. اکثر افراد از اتوبوس برای عبور و مرور استفاده میکنند. هزینه اتوبوسها بین ۱/۵ تا ۳ یوان (۰/۲ تا ۰/۴ دلار) است. شهرهای بزرگ وسایل نقلیه دیگری نیز دارند که استفاده از آنها کمتر از ۶ یوان (۱ دلار) برای هر طرف هزینه دارد. هزینه قطارهای سریعالسیر از پکن به شانگهای برای قطار درجه دو ۸۱ دلار، قطار درجه یک ۱۳۸ دلار و برای قطارهای VIP باید ۲۶۷ دلار است. برای قطارهای معمولی که هر سفر یک روز طول میکشد، برای قطار درجه دو ۶۶ دلار و برای قطار درجه یک ۸۰ دلار باید پرداخت کنید. اتوبوسها بهطور معمول از قطارها ارزانتر هستند. بهعنوان مثال مسیر ۹ ساعته از پکن به آنشان با اتوبوس ۴ تا ۶ دلار است، در حالی که هزینه همین مسیر با قطار سریعالسیر ۹ دلار است. همچنین هزینه مسیر ۲/۵ ساعته از شانگهای به هانگژو با اتوبوس ۱۱ دلار و با قطار سریعالسیر ۱۴ دلار است.
کاهش هزینه های سفر به چین
بهطور کلی چین کشوری ارزان است، اما با رعایت این نکات سفر شما به مراتب ارزانتر نیز خواهد شد.
فعالیتها
بهدلیل ارزان بودن، شما میتوانید از همه جاهای دیدنی چین دیدن کنید. برای بازدید از دیوار چین و شهر ممنوعه کمتر از ۱۰ دلار باید پرداخت کنید. با اینکه دیوار بزرگ چین هیچگاه در برابر حمله مهاجمان در امان نبوده، اما بسیار زیبا و دیدنی است و برای بازدید از آن تنها ۷ دلار باید پرداخت کنید. همچنین بازدید از شهر ممنوعه ۱۰ دلار هزینه دارد. هزینه دیگر مکانها همچون معابد و سایر فعالیتهای تفریحی حدود ۲ دلار خواهد بود. در حالی که هزینه معابد و برخی فعالیتها کمتر از ۱۰ دلار است، برای کوهنوردی و سایر فعالیتهای اینچنینی تا ۳۰ دلار باید پرداخت کنید. بهعنوان مثال سفر به کوه اژدها ۲۵/۶۰ دلار هزینه دارد. همچنین برای بازدید از دره جیوژایگو (Jiuzhai Valley) باید ۵۹ دلار بپردازید. هزینه یک سفر سه روزه به کوههای وویی در استان فوجیان ۴۰ دلار و هزینه بازدید از کوههای زرد در استان آنهویی ۳۷ دلار است.
درخواست «زایو پن» (Xiao Pan) کنید
اگر تنها غذا میخورید درخواست زایو پن کنید. زایو پن تکههای کوچک غذا است. با وجود کوچک بودن غذای کاملی است و هزینه معقولی دارد.
از قطارهای شبانه استفاده کنید
از آنجایی که شهرها دور از یکدیگر واقع شدهاند، برای رفتن از شهری به شهر دیگر از قطارهای شبانه،شامل تختخوابهای طبقهای استفاده کنید تا از پرداخت هزینه جا برای هتل یا هاستل اجتناب کرده باشید. طبقههای پایینی تختها کمی گرانتر هستند، پس بلیط خود را چند روز زودتر تهیه کرده تا هزینه کمتری بپردازید. بعضی ایستگاهها دارای دفاتر فروش بلیط برای خارجیها هستند. شما میتوانید در این دفاتر قطار و جایگاه مورد نظر خود را بیابید.
ز صندلیهای سخت استفاده کنید
سفر روی صندلیهای سخت اتوبوسها و قطارها که برخلاف اسمشان سخت نیستند و امکانات ابتدایی مورد نیاز برای سفر را دارند هزینهای مناسبی برای شما دارند.
جاهای دیدنی چین
دیوار بزرگ چین
هیچ سفری به چین بدون بازدید از دیوار بزرگ این کشور کامل نیست. تورهای زیادی برای بازدید از قسمتهای مختلف این دیوار وجود دارد. با توجه به هزینه و قسمت مورد نظر خود برای بازدید، تور مناسب را انتخاب کنید. بعضی از تورها بازدیدهای چند روزه ارائه میدهند که شامل بازدید از کل دیوار میشود.
میدان تیان آنمن (Tian’anmen Square)
حتما این میدان را در فیلمها دیدهاید، اما تا از نزدیک آن را نبینید متوجه میزان بزرگی آن نخواهید شد. دیدنیهای زیادی در این میدان وجود دارد که از میان آنها میتوان به برج تیان آنمن، تالار بزرگ مردم، بنای یادبود، موزه ملی و تصویر مائو تسه تونگ (سیاست مدار انقلابی) اشاره کرد. در این میدان اجازه فیلمبرداری و عکس گرفتن ندارید.
میدان تیان آمن درچین
این شهر پرجنبوجوش ۲۲ میلیون نفر جمعیت دارد. در کنار میدان تیان آنمن از شهر ممنوعه، مراکز خرید متعدد، معبد بهشت و البته دیوار چین دیدن کنید. هیچجا در دنیا مانند پکن نیست. با اینحال هوای آلوده و وحشتناک آنجا را هم در نظر بگیرید. پکن شهری است که برای آشنایی با چین مدرن و پیشرفتهایش حتما باید ببینید.
هنگ کنگ
هنگکنگ ۹۹ سال تحت کنترل بریتانیا بود و به همین دلیل آمیزهای از فرهنگ غرب و شرق است. این کلانشهر شلوغ و پر هیاهو آمیزهای از ساختمانهای بلند با مغازههای سنتی و معابد مذهبی است. این شهر با وجود مغازههای زیبا، تفریحات شبانه هیجانانگیز و غذاهای خوشمزه مکانی جالب و جذاب برای سفر است.
شانگهای
شانگهای دیگر شهر بزرگ و شلوغ چین است که مورد توجه گردشگران زیادی قرار گرفته است؛ شهری با تکنولوژی منحصربهفرد که زیربنای تجارت مدرن است. برای درک بهتر بعد تاریخی چین، از شانهای و بهخصوص باغ «یو» دیدن کنید.
شی آن
شی آن بزرگترین شهر شمالغرب چین و یکی از پایتختهای باستانی چین است. پس از سفر به این شهر حتما از مجسمه لشکر سفالین، دیوار شهر و محله مسلمانان دیدن کنید. گردشگران زیادی فقط برای دیدن این سه جاذبه به شیآن سفر میکنند.
تا میتوانید غذا بخورید!
چین بهشت عاشقان غذاست. پس از غذا خوردن در اینجا هیچگاه مزه آن را فراموش نخواهید کرد. جای تعجب ندارد که در کشوری به این بزرگی در هر جا به غذایی متفاوت و خوشمزه برسید. در سفر خود میتوانید هر ۴ نوع پخت غذا را تجربه کنید (پخت غذای کانتونی، پکن، شانگهای و روش پخت غذای سیچوآن).
سفر دریایی در رودخانه لی
برای دیدن و حس کردن زیبایی طبیعی سفری روی رودخانه لی داشته باشید. این رودخانه یکی از ۱۰ مکان برتر در فهرست نشنال جئوگرافیک است. این رودخانه با طول ۲۷۲ متر پر از مکانهای دیدنی و جذاب است.
رودخانه لی درچین
اعمال نفوذ جنگجویان سفالین را تحسین کنید
مجسمه ارتش سفالین در استان شیآن بر مقبره کین، اولین پادشاه چین ( دودمان چین)، است. مجسمههای سنگی سربازان که در اندازه واقعی سربازان ساخته شدهاند، بیانگر پیروزی این ارتش بر گروههای دیگر است که این پیروزی سبب تشکیل حکومت و کشور چین شده است. این مجسمه در ذهن و روح هر بیننده تأثیر زیادی میگذارد.
از شهر ممنوعه دیدن کنید
شهر ممنوعه جاذبهای معروف در پکن است که از زمان دودمان مینگ تا چینگ شهر امپراتوری محسوب میشده است. در حال حاضر قصر به موزهای تبدیل شده که شامل مصنوعات زیادی از هر دو امپراتوری است. این موزه بهترین مکان برای آشنایی با فرهنگ چین است.
بهترین زمان سفر به چین
مثل بسیاری از کشورهای آسیایی، بهار و پاییز، بهترین زمان سفر به چین است. در این ایام، آب و هوا خنک و بارشها کم شده و خبری از گرمای شدید تابستان یا سوز سرد زمستان نیست.
با این حال، وسعت زیاد چین باعث تنوع آب و هوایی در این کشور شده و بسیاری از ماههای سال برای سفر به شهری در نقاط مختلف چین مناسب است. اگر دنبال آب و هوای خوب و البته دوری از شلوغی و ازدحام گردشگران هستید، ماههای آوریل، سپتامبر و اواسط تا اواخر اکتبر (فروردین، شهریور و اواخر مهر تا اوایل آبان) مناسب است. برای خانوادههایی که بهدنبال تعطیلات مناسب تابستانی برای سفر با فرزندان خود میگردند، ماه ژوئن (تیر) را پیشنهاد میکنیم و بهترین زمان برای شمایی که طرفدار سفرهای ارزانقیمت هستید، نوامبر تا مارس (آبان تا اسفند) است؛ در این زمان، شهرها خلوتتر و قیمتها مناسبتر است.
جشنوارههای چینی هم طرفداران بسیار زیادی در بین گردشگران دارد. اگر میخواهید در سفر به چین، شانس حضور در فستیوالهای چین داشته باشید، میتوانید در ایام سال نو چینی که معمولاً اواخر ژانویه و اوایل فوریه (اواخر دی تا اوایل بهمن) است، راهی این کشور شگفتانگیز شوید. چینیها در این زمان، سال نو خود را جشن گرفته و فستیوالهای رنگارنگ و باشکوهی را برگزار میکنند.
نکات ضروری در سفر به چین
با سفر به چین، قدم به دنیایی شیرین و گاهی غافلگیرکننده میگذارید؛ دنیایی که در عین داشتن تمدنی کهن و فرهنگی اصیل، آداب و رسومی دارد که دیدن آنها برایتان عجیب خواهد بود.
درسفر به چین خوب است این نکات را بدانید:
واحد پول چین، یوان (Yuan) نام دارد.
مردم چین به زبان ماندارین صحبت میکنند.
امروزه بیشتر مردم چین غیرمذهبی و بیدین یا ترکیبی از بودایی و تائوئی با آیینهای کنفوسیوس هستند.
هنگام خرید در این کشور، به یاد داشته باشید که میتوانید چانه بزنید!
یکی از چالشها در سفر به چین، تبدیل پول است. بسیاری از بانکها، ارز شما را با پاسپورت ايرانی تبدیل نمیکنند و شما بالاجبار باید ارز خود را در بازار سیاه تبدیل به یوان کنید که آن هم تنهها در شهرهای تجاری و بزرگ امکانپذیر است.
اگر تنها و بدون تور به چین سفر میکنید نیز این نکات را فراموش نکنید:
برای رزرو خدمات سفر، وبسایت Trip.com در چین گزینههای کاربردیتر و با قیمت مناسبتری نسبت به وبسایتهای دیگر مثل اگودا و بوکینگ دارد؛ از بلیت قطار و هواپیما گرفته تا هتل.
دو سیستم پرداخت در چین وجود دارد که همهجا از آنها استفاده میکنند؛ AliPay و Wechat pay. این نکته هم جالب توجه است که از طریق AliPay میتوانید خدمات خرید بلیط، هتل و تاکسی نیز دریافت کنید.
اپلیکیشن تاکسی آنلاین در چین DiDi است که میتوانید در طریق آن، درخواست تاکسی ثبت کنید.
برای بررسی و در دسترس داشتن نقشه متروهای شهرهای مختلف چین نیز میتوانید از اپلیکیشن MetroMan بهره ببرید.
چینیهای به زبان انگلیسی مسلط نیستند و برای آنکه در جریان سفر دچار مشکل نشوید، باید حتما قبل سفر، زبان چینی و انگلیسی گوگل ترنسلیت را بهصورت آفلاین دانلود کنید.
سعی کنید بلیط جاهای دیدنی چین را از قبل تهیه رزرو کنید؛ چراکه ممکن است هنگام مراجعه به جاذبه مورد نظر، بلیط تمام شده باشد.
فراموش نکنید که همه جا باید پاسپورت به همراه داشته باشید. علاوه بر اینکه ممکن پلیس برخی مواقع پاسپورت شما را چک کند، هنگام ورود به جاذبهها نیز مدارک شناسایی شما بررسی میشود.
اصول غذا خوردن با چاپستیک را یاد بگیرید
نحوه غذاخوردن، از اولین نکاتی است که باید قبل از سفر به چین یاد بگیرید. چاپستیکها بخش جدانشدنی غذاهای چینی هستند و غذا خوردن با آن، اگرچه برای ما سخت است، اما باید به این فرهنگ اصیل شرق آسیایی احترام بگذاریم.
هنگام غذا خوردن با چاپستیکها، این نکات را به خاطر بسپارید:
با چاپستیکهای خود بازی نکنید؛
آنها را داخل ظرف غذا رها نکنید؛
بعد از اتمام غذا، چوبها کنار ظرفتان بگذارید.
حواستان به کلاهبردارها باشد
زمانی که به چین سفر میکنید، افراد زیادی هستند که با پیشنهادهای مختلف مثل رفتن به یک رستوران یا غذاخوری سنتی یا بازدید از مکانی ممنوعه و عجیبوغریب، میخواهند به شما نزدیک شوند.
به هیچ عنوان به افرادی که قصد دارند شما را به جایی ببرند یا چیزی به شما بفروشند، اعتماد نکنید. اغلب این افراد کلاهبردار هستند و جز ضرر مالی سودی برایتان نخواهند داشت.
چند کلمهای چینی یاد بگیرید
بیشتر مردم چین تسلط خوب و کافی به زبان انگلیسی ندارد و ارتباط برقرارکردن با آنها به زبان انگلیسی سخت است. از طرف دیگر، از چینی صحبت کردن گردشگران بسیار هیجانزده میشوند و حسابی میتوانید روی کمک آنها حساب کنید. پس اگر میخواهید با مردم ارتباط بهتری برقرار کنید و از اطلاعات آنها بهره ببرید، بهتر است چند کلمهای به زبان چینی بلد باشید. برخی از پرتکرارترین واژههای چینی اینجا برایتان آورده شده است:
نی هاو (Ni Hao): سلام
زا آن (Zao’an): صبح بخیر
وانشانگ هاو (Wanshang hao): عصر بخیر
وان آن (Wan’an): شب بخیر
دو یی (Dui): بله
بو (Bu): نه
شین (Qing): لطفا
شیه شیه (Xiexie): متشکرم
دی بو چی (Duìbùqǐ): متاسفم
نی شو ینگ ییُ ما (Nǐ shuō yīngyǔ ma): آیا شما انگلیسی صحبت میکنید؟
همراه خود دستمال کاغذی داشته باشید
در بسیاری از رستورانها و سرویسهای بهداشتی چینی، دستمال کاغذی وجود ندارد. پس اگر عادت به استفاده کردن از دستمال کاغذی دارید، حتما قبل از خروج از هتل کمی دستمال کاغذی در جیب یا کیف خود بگذارید.
بدون فیلترشکن مناسب به چین سفر نکنید!
شاید برایتان عجیب باشد، اما برای استفاده کردن از بسیاری از شبکههای اجتماعی در چین، به فیلترشکن نیاز دارید. اپلیکیشنهای فیسبوک، اینستاگرام، اسنپچت، واتسآپ، جیمیل و برخی از ویژگیهای تجاری گوگل در چین، فیلتر است و داشتن VPN در این کشور ضروری است. برخی از فیلترشکنهای مناسب برای سفر به چین عبارتند از:
NordVPN
ExpressVPN
Surf Shark
Astrill VPN
از خیرهشدن افراد تعجب نکنید
وقتی در خیابانهای چین راه میروید یا در پارکی نشستهاید و مشغول تماشای منظره اطراف هستید، احتمالا افرادی را میبینید که به شما خیره شدهاند! این اتفاق اگرچه ناخوشایند است، اما در چین بسیار متداول است. چینیها عادت دارند از روی کنجکاوی به افراد غریبه خیره شوند. پس نیازی نیست ناراحت شوید، میتوانید با لبخندی جواب توجه آنها را داده و یا بیتوجه به دیگران به کار خود ادامه دهید.
اگر میخواهید بیشتر درباره فرهنگ، تاریخ و پیشینه آن بدانید، پیشنهاد میکنیم مطلب «چین کجاست» را مطالعه کنید.
سفر به چین، سفر به دنیای قدیم
از دیوار چین تا پارک اسرارآمیز آواتار، کوهستان تیان و رازهای نهفته در شهر ممنوعه پکن، سفر به چین، سفر به دل یکی از قدیمیترین تمدنهای دنیا است؛ تمدنی که ردپای فرهنگها مختلف شرق آسیایی را میتوان در آن دید.
تور چین بامبو اکوتور در یک سفر ۱۲ روزه، شما را با زیباترین، عجیبترین و البته دیدنیترین جاذبههای چین در پکن، شانگهای، شیان و ژانگژیاژی آشنا خواهیم کرد؛ سفری که خاطرات آن برای همیشه در ذهن و دلتان ثبت میشود.